Zoeken

Isoleren

Isoleren buitenmuur verduurzamen huis woning

Lager energieverbruik, meer comfort

Door te isoleren is uw huis in de winter lekker warm en in de zomer heerlijk koel. Een goed geïsoleerde woning verbruikt minder energie om een prettige temperatuur te hebben. Dat is comfortabel én scheelt aanzienlijk op de energierekening. Uw huis isoleren hoeft niet in één keer, u kunt dat stapsgewijs doen.

De muren isoleren

Bij gevelisolatie isoleert u de buitenmuur van uw huis.

Er zijn 3 manieren om de gevel te isoleren:

Lees hier meer over het isoleren van de muur / gevel.

Dakisolatie

Er zijn verschillende manieren om het dak te isoleren. Niet alleen qua materiaal, maar u kunt ook kiezen of u het dak aan de binnenkant of aan de buitenkant isoleert. Dakisolatie is hoe dan ook de moeite waard, het dak is vaak de grootste energieverspiller in huis.

Is uw dak voldoende geïsoleerd?

Meer dan 80 procent van de woningen heeft wel een geïsoleerd dak, maar de meeste zijn matig geïsoleerd, waardoor er alsnog warmte of kou naar buiten of juist naar binnen stroomt. Dat is te voorkomen met goede dakisolatie.

Hoe weet u of u dakisolatie heeft?

 

 

Wat kan ik, wat kost het en wat bespaar ik?

Wilt u aan de binnenkant isoleren of aan de buitenkant? Heeft u een schuin dak of een plat dak? Welk materiaal past er bij uw dak? Op deze website van Milieu Centraal vindt u nog veel meer specifieke informatie over dakisolatie.

Maak van een plat dak een groen dak

Het plaatsen van plantjes op het dak, oftewel een groen dak, zijn om meerdere redenen een goed idee. Het houdt uw huis koel tijdens warme dagen, het vangt water op bij hevige regenbuien, het geeft zonnepanelen meer rendement én het is heel fijn voor de biodiversiteit. Daarom geeft de gemeente subsidie voor het aanleggen van een groen dak.

Zij hebben al een groen dak!

Meer weten over een groen dak? Lees dan hier de verhalen van Nijkerkers die u voor gingen:

Isolatie door groen dak duurzaam sedum voorkomen wateroverlast

Vloerisolatie

Door de vloer te isoleren kruipt er geen kou meer vanonder de vloer omhoog. Vloerisolatie scheelt daardoor aanzienlijk in de stookkosten, het bespaart energie en geeft ook nog eens warme voeten.

Er zijn verschillende manieren om de vloer te isoleren:

Lees hier meer over vloerisolatie.

Isolatieglas voorkomt tocht bij de ramen en condens aan de binnenkant. Bovendien houdt het geluid van buiten tegen. Tegenwoordig bestaat er naast HR++ glas ook al Triple glas. HR++ is dubbel glas met een coating en een isolerend gas tussen de platen, waardoor het heel goed isoleert. Triple glas bestaat uit 3 glasplaten met een coating en isolerend gas waardoor het super goed isoleert.

Lees hier nog meer over raamisolatie of kijk dit filmpje waarin Albertine haar de ervaring met raamisolatie deelt:

Vergeet niet te ventileren! Ventilatie zorgt dat er altijd verse lucht in huis komt en voert vervuilde lucht en vocht af. Dat kost een klein beetje energie, maar is belangrijk voor uw gezondheid.

Meer weten over goede ventilatie? Lees hier meer.

Isoleren is een zinvolle en duurzame maatregel. Daarom kunt u gebruik maken van meerdere regelingen, die financieel ondersteunen bij deze investering in uw woning.

ISDE-subsidie

Wanneer u uw huis isoleert, kunt u een deel van de kosten terugvragen via de ISDE-subsidie. Oftewel de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing.

15% bij één maatregel

Neemt u één isolatiemaatregel? U krijgt dan 15% van de kosten terug. Wel even opletten: het aanvragen van de subsidie voor slechts één maatregel kan pas vanaf 2023. Maar geldt met terugwerkende kracht voor maatregelen die u sinds april 2022 heeft genomen.

Tot voor kort moest u voor het aanvragen van de ISDE-subsidie minimaal twee maatregelen nemen, om uw huis te verduurzamen (waarvan minimaal één isolatie-maatregel). Maar sinds april ’22 kan het ook wanneer u één maatregel neemt!

30% bij twee of meer maatregelen

Combineert u een isolatiemaatregel met een tweede isolatiemaatregel of een investering in een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting? Dan krijgt u tot 30% van de totale kosten als subsidie terug. Het loont nu dus al de moeite om te checken wat u nog kunt doen en of u kiest voor één of meerdere verbeteringen aan uw huis.

Toekomstbestendig Wonen Lening

Wanneer u financiering nodig heeft, dan kunt hiervoor de Toekomstbestendig Wonen Lening aanvragen. Met deze lening leent u betrouwbaar, boetevrij en tegen een zeer lage rente geld van de gemeente Nijkerk. Lees hier meer over de Toekomstbestendig Wonen Lening van gemeente Nijkerk.

Andere subsidies en regelingen

Er bestaan ook nog andere regelingen en subsidies die u helpen met het nemen van duurzame maatregelen. Lees hier meer over deze subsidies en financiële regelingen om te verduurzamen.

Heeft u behoefte aan persoonlijk advies over de mogelijkheden van isolatie bij uw woning? Neem dan contact op met ons Energieloket. Dit advies is gratis en vrijblijvend.

Mail henk@energieloket-nijkerk.nl of bel 06 – 12 02 39 68.

Met de handige Isolatie-zelfscan van Milieu Centraal kunt u checken waar u in uw huis de isolatie kunt verbeteren. Doe hier de Isolatie-zelfscan voor een advies op maat.

Een goed geïsoleerde woning verliest weinig warmte en daardoor hoeft u minder vaak te stoken (de warmte weer op te voeren). Dat scheelt veel energie. En met een lager energieverbruik wordt ook uw energierekening lager.

Wilt u weten wat u zou kunnen besparen in uw woning? Kijk dan hier.

Corry

Testimonial Corry Huizinga geisoleerde woning huis isolatie Duurzaam Nijkerk Duurzame Nijkerker

“We wilden aardgasvrij wonen. En dat betekent isoleren! Zodat er zo min mogelijk warmte, en dus energie, weglekt.”

Lees hier het verhaal van Corry en haar goed geïsoleerde woning.

Gerrit

De isolatie van Gerrit en Tilly van de Berg Duurzame Nijkerk Nijkerker

“Nu het huis zo goed geïsoleerd is, hoeven we minder vaak bij te stoken om de temperatuur op peil te houden.”

Lees hier het verhaal van Gerrit en hoe en waarom hij koos voor isolatie.

Paul

Paul Kool vloerisolatie Duurzame Nijkerker Hoevelaken

“We hadden niet in de gaten dat er heel veel warmte verloren ging via de vloer.” 

Lees hier het hele verhaal over de vloerisolatie van Paul Kool

Ga naar de inhoud